Uudised

Tagasi Kooli - Triinu Akkermann Vaadatud 6418 korda

21. aprill 2015

11. märtsil 2015 külastas meie kooli vilistlane Triinu Akkermann. Ta viis läbi kodunduse tunni 10/11 klassi õpperühmale. Tunni teemaks olid Peipsimaa toidud.

 

Triinu Räägib oma tegemistest:

Tartus Antoniuse Õues on Peipsimaa Kogukonnaköögi ühis-/õpiköök Maitseelamuse Koda, mille üks asutajatest ja ka perenaine ma olen.

Viime läbi toiduõpitubasid ja kooskokkamisi, keskendudes kohalikule toorainele (nt Peipsi kala, rohumaaveise liha, ulukiliha) ja samuti Peipsimaa retseptidele.

Õpetame nii noortele kui ka vanematele, et kvaliteetne tooraine on kõige alus ning kokkamises tuleb olla loominguline ja avatud uutele teadmistele.

Maitseelamuse Koda on toiminud 3,5 aastat, facebooki leht www.facebook.com/maitseelamuse.

 

Peipsiveerega seob mind veel ka giidi amet ehk siis teen ekskursioone ja viin läbi reise sinna piirkonda (vanausulised, Alatskivi, Kallaste, Mustvee).

Ise olengi õppinud turismikorraldust, toidu teemale sattusin juhuslikult ja nüüd on sellest saanud elustiil ning süvenenud huvi.

 

Triinu muljed kodundusetunnist:

Oli huvitav õpilastega õpituba läbi viia, nad olid asjalikud ja tundsid huvi. Said kenasti hakkama.

Olid ka uuele vastuvõtlikud ja proovisid kõiki roogasid.

Tore on näha, kui noored soovivad  toidu teemal ennast arendada ja uusi kogemusi juurde saada.

 

Lisaks Peipsimaa toitudele küpsetasime šokolaadikooki, mille tegi eriliseks see, et kook küpsetati portsjonitena ehtsates kammkarbi kaantes, kaunistuseks tšillihelbed.

Õpilased jäid tunniga väga rahule.