Otsing

Rubriigid

Kokkamishuvi viis gümnasisti telesaatesse Vaadatud 5199 korda

- Kool meedias

Sellel aastal oma esimese kokaraamatu üllitanud Elva gümnaasiumi abiturient Rasmus Punkar otsustas oma pagarivõimed proovile panna ka TV3 telesaates „Eesti parim pagar”, kus ta on noorim osaleja.

 

Milvi Kapaun, Elva Postipoiss 10. detsember 2016

 

Kuidas saatesse sattusid ja miks otsustasid osaleda?

Registreerima kutsuvat reklaamklippi nägin televiisoris juunikuus ja tekkis mõte, et oleks lahe seal osaleda ning ennast proovile panna. Lisaks näha seda, kuidas valmib üks telesari.

Kuidas saateks ette valmistusid?

Ettevalmistusi sain teha nädala jooksul ülesannetes, mis olid ette teada. Mõtlemist jagus, kuna nädala kohta oli ülesandeid päris palju ja nii käis ettevalmistus peaaegu 24/7. Proovisin kõik teadaolevad küpsetiste retseptid läbi.

Missugused katsed pidid läbima, et saatesse saada?

Esialgu tuli täita ankeet TV3 kodulehel. Pärast seda teatati mulle, et mind on kutsutud tutvumispäevale, kuhu tuli kaasa võtta üks küpsetis. Järgmisel päeval helistati ning öeldi, et olen valitud saatesse. Arvan, et minu plussiks oli pikaajaline osalemine kokandusringis ja oma kokaraamatu väljaandmine.

Missuguste mõtetega esimesele võttele läksid?

Olin üsna rahulik, kuid siiski oli põnev, mis mind seal ees ootab, kes on teised osalejad ning mismoodi kogu protsess hakkab välja nägema.

Kus saate filmivõtted toimusid ja kuidas need sinu jaoks edenesid?

Võtted toimusid suvel Kõue mõisa hoovis. Võttepäevad olid pikad, algasid vara ning lõppesid hilja, mistõttu olid need päevad ka üsna kurnavad. Niipea kui õhtul pea patja puutus, jäin kohe magama.

Kuidas kaameraga harjusid?

Kaamerahirmu mul ei ole. Kuna nendel pikkadel päevadel kogu aeg keegi sagis minu ümber, siis tuli end võistluse ajaks ümbritsevast keskonnast mingiks hetkeks välja lülitada ning keskenduda just sellele küpsetisele.

Mis oli sinu jaoks kõige suuremaks väljakutseks?

Kõige suurem väljakutse oli igat asja kommenteerida ning avatult suhelda.

Mida saates osalemine sulle andis?

Kokkuvõttes on see aasta olnud mul väga huvitav. Veel aasta alguses jaanuarikuus ei olnud ma kindel, kas mul pitsaraamat ilmub (ilmus trükist aprillis). Samamoodi ei osanud ma oodata ka telesaates osalemist. Tänu saates osalemisega puutusin ma kokku paljude inimestega, see andis mulle rohkem oskust erinevate inimestega suhelda, lisaks muidugi juurde ka esinemisjulgust.

Kas on plaanis edaspidigi ennast teles või siis mõnel muul toiduvalmistamisega seotud konkursil proovile panna?

Eks ole näha, mis tuleb ning mis saab. Ma ei mõtleks niivõrd ette, pigem käitun tunde pealt, et kui mul on tunne, et ma seda tahan teha siis ma teen. Miks mitte, kui tuleb mõni huvitav pakkumine või muu huvitav konkurss, iga tegevus annab kogemust juurde.

Ees on jõulud ja aastavahetus. Kas valmistad ka jõulutoidud perele ise ja missugune on sinu lemmikroog?

Jah, valmistan jõulutoidud ise. Jõululaud on traditsiooniline: seapraad, verivorstid, pohlamoos, hapukapsas, piparkoogid, jõulukeeks ja nii edasi. Eesti jõulutoidud on väga maitsvad, lemmikroooga on raske välja tuua... Võib-olla ehk piparkoogid, verivorst ja muidugi ei saa üle ega ümber ka mandariinidest. Võib öelda, et ma olen täielik mandariinisõltlane.

Mida ootad uuelt aastalt?

Ma pole kunagi otsinud endale tegevust/ erinevaid tegemisi/ projekte. Kõik need on minuni jõudnud mingil hetkel. Näiteks 2015. aasta suvel mõtlesin, et oh kui lahe oleks trükkida oma raamat ja see müüki panna ning see õnnestuski. Vaadates riigikogu istungit - oh kui lahe oleks olla riigikoguesimehe töövari ja seegi mõte sai teoks. Samamoodi oli ka pagarisaates osalemisega. Tahtsin teha oma pitsaraamatule reklaami ning vaadata, kuidas käib telesarja tegemine ja nii nagu mõeldud, kukkuski mulle sülle saates osalemise võimalus. Uuelt aastalt ootan muidugi uusi väljakutseid ja midagi põnevat. Tuleb haarata kinni võimalustest, mida pakutakse, ma ei karda end lolliks teha ning nagu on öelnud Voldemar Panso: “Parem kirkalt elus läbi põleda, kui keskpäraselt end elust läbi vedada.”

Rasmus Punkar näitab oma küpsetamise oskusi telekaamerate ees saates Eesti parim pagar. Foto Stanislav Moshkov